Tulosta

Napoli monitoimipihditNapoli monitoimipihdit ovat soittaneet olemassaoloaan monissa lehtien mainoksissa, sekä kauppojen hyllyillä. Jo tämän vuoksi otin pihdit esittelyyn, mutta osittain siitä syystä, että edelliset "halpapihdit" hajosivat. Eivät nämäkään pihdit mitkään laadukkaat ole, mutta huomattavasti laadukkaammat kuin edelliset. Hintaa näillä oli noin 25 markkaa enemmän kuin edellisillä, eli noin 50 markkaa. Lue seuraavasta millaiset pihdit saat 50 markalla.

Kohtuullista jämäkkyyttä ainakin ostaessa
Vaikkei pihdeillä ole hintaa kuin viitisen kymppiä, on ne valmistettu yllätyksesti kohtalaisen jämäkiksi. Se on yllätys kun muistaa edellisen testin, jossa puolet halvemmalla pihdillä oli juuri tässä kohtaa ongelmia. Napolissa terät ja muut työkalut pysyvät paikoillaan, eivätkä "tupsahda" esille heti kun pihtejä vähän kääntää alaspäin. Pihtien mukana seuraa kankainen kuljetuspussi. Kuljetuspussin mukana tulo taitaa olla normaalia monitoimipihdeissä. Lähes kaikissa se seuraa mukana. Kuljetuspussi on ainakin tarpeeksi tilava kooltaan, sillä sinne mahtuisi näitä pihtejä kaksikin kappaletta. Pihtien materiaali on hieman epäselvempi asia. Itse pihdeissä lukee Stainless, mutta se tarkoittaa suomeksi tahratonta. Stainless steel tarkoittaisi ruostumatonta terästä. Onkohan tällä merkinnällä pyritty luomaan laadun kuvaa pihteihin. Ainakaan ulkoisesti pihdit eivät vaikuta ruostumattomilta. Tietysti asia voi olla päinvastoinkin. Asiahan selviää käytöllä. Viimeistään runsaiden kalansaaliiden jälkeen, jolloin pihteihin saattaa joutua kalan verta. Verihän on suolaista ja edistää ruostumista. Työn jälki pihdeissä on varsin kohtuullinen. Työstöjälkiä ei ole havaittavissa, joten "kauneusvirheitä" ei ole kuin muutama. Ei tämänhintaiselta pihdiltä voi parempaa odottaakaan. Hyvä näinkin.

Työkalujen maailma
Työkaluja Napoli-pihdissä on aivan riittämiin. Pihdit, sivuleikkurit, veitsi, kolme tasapääruuvimeisseliä, yksi ristipääruuvimeisseli, pullon/tölkin avaaja, jonkinlainen saha(?), jossa mitta tuuma-asteikolla löytyvät tästä pihdistä. Kaikki työkalut lukkiutuvat kunnolla paikoilleen ainakin uusissa pihdeissä. Jämäkkyys tuntuu näissä työkaluissakin. Pihdit on kymmenen senttiä pitkät ja 2,6 senttiä leveät. Työkalujen käyttö on helppoa, muttei näitä pihtejä kannata käyttää esimerkiksi ruuvimeisselin korvikkeena.

Lopuksi
Käyttökokemusta pihdeillä on varsin vähän, joten niiden kestävyys jäi epäselväksi. Tämän hintaisia pihtejä ostaessaan tulee muistaa, ettei pihdit ole laadukkaat, eikä niille yleensä myönnetä takuuta. Mutta jos harkitset kaikkein halvimpien pihtien ostoa kannataa miettiä uudelleen, sillä viidellä kympillä saa jo kohtuulliset pihdit. Kuitenkin sellaiseen käyttöön, että niillä tehdään vain pieniä töitä esim. otetaan kaukut irti kalan suusta.
 Napoli
 Napoli

 Napoli
 Napoli
© Jani Suominen
http://www.saunalahti.fi/~suominen