Tekniset päivitykset

Kauppa-palstan parannus (28.8.2006)
Nyt myös aseet lajiteltiin myynti-ilmoitusten puolelta omiin kategorioihinsa. Nyt etsittävä tuote löytyy helpommin ja ilmoitukset ovat paremmin esillä, koska jokainen sivu koostuu vain saman aihealueen tuotteista. Ostetaan puoli laitetaan tulevaisuudessa samanlaiseen remonttiin.

Keskustelupalsta pois käytöstä (17.8.2006)
Keskustelupalsta on poistettu käytöstä toistaiseksi. Päätöstä vauhditti palveluntarjoajan toimivuusongelmat palstan suhteen, sekä keskustelun vähäisyys tai lähes koko keskustelun puuttuminen palstalla.

Toimintaa parantava scripti (13.8.2006)
Sivuilla käytettävien kehyksien (frame) ongelma on ollut se, että mikäli jollekin alisivulle saavutaan esimerkiksi hakukoneen haun kautta, niin sivujen yläpalkki, sekä valikko jäävät pois näkyvistä. Nyt sivuilla on käytössä scripti, jolla yläpalkki ja valikko latautuvat edellä kuvatussa tilanteessakin näkyviin. Tämä parannus helpottaa ehdottomasti sivuilla liikkumista, kun saavutaan jollekin yksittäiselle sivuston sivulle, mutta tekee myös mahdolliseksi seurata koko sivuston kävijämäärää päivittäin.

Kauppa-palstan myyntiosasto muuttui (4.8.2006)
Lukuisten toiveiden johdosta Kauppa-palstan ilmoitukset lajiteltiin kategorioihin. Ensimmäiseksi muutettiin myyntipuoli omiin kategorioihinsa, joita ovat: Aseet, Jälleenlataus, Optiikka ja tähtäimet, Tarvikkeet ja Muut. Tällä muutoksella pyrittiin helpottamaan palstan lukemista sekä kiinnostavien ilmoitusten löytymistä. Jatkossa tullaan myös ostetaan-ilmoitukset lajittelemaan melko varmasti samoihin kategoroihin kuin myynti-ilmoituksetkin.

Uusi ulkoasu (27.4.2006)
Asesivut.net sai pienen ulkoasun "fiksauksen". Tyyli pyrittiin pitämään edelleen mahdollisimman yksinkertaisena. Tällä taataan nopeammat latausajat, helpompi käytettävyys, sekä selkeys. Uutta ulkoasua saatetaan vielä hieman "hioa" tämänkin päivän jälkeen, joten pieniä muutoksia saattaa olla tulossa. Palautetta saa vapaasti antaa uudesta ulkoasusta esimerkiksi Palaute-sivun kautta. Värimaailman lisäksi sivuilla muuttuivat valikkopalkin paikka, sekä 468x60 pikselin kokoisten mainosten sijoitus. Nyt kyseinen mainoskohta latautuu erikseen yläpuolella, eikä enää mahdollisesti hidasta asiasivujen latautumista. Lähes kaikkien alasivujen tekninen toteutus pysyi samana, joissain tapahtui vain pieni kosmeettinen muutos.

Mainosohjelman ongelmat (25.4.2006)
Kävijälaskurit osoittivat 24.4.2006 sivuilla käyneen vain n. 10 % normaalista kävijämäärästä ja tähän alettiin etsiä syytä. Sivujen ylälaidassa oleva mainoksien vaihto-ohjelman palveluntarjoajan palvelimessa on ilmeisesti ollut koko päivän jotain vikaa ja koska mainokset ovat sijainneet sivujen ylälaidassa, ovat selaimet jääneet "jumiin", koska palvelin ei ole vastannut. Nyt ohjelma on ainakin toistaiseksi pois käytöstä niin kauan, kunnes ongelma on poissa. Pahoittelen aiheutunutta häiriötä.

Kauppa-palsta uudistui (29.3.2006)
Kauppa-palstalle tehtiin erilliset osastot Myydään-, Ostetaan-, Vaihdetaan- ja Muille-ilmoituksille. Tämä on varmasti kaivattu uudistus, sillä entinen palsta venyi turhan pitkäksi ja jos käyttäjä oli etsimässä esimerkiksi vain myytäviä tuotteita, saattoi etsiminen olla aika työlästä. Myös ilmoitusten ulkoasu muuttui hieman, mutta tyyli pyrittiin pitämään mahdollisimman yksinkertaisena, jotta mm. selkeä luettavuus säilysi. Vanhoja ilmoituksia ei lisätty uusille sivuille, vaan ne ovat näkyvissä erikseen toukokuun loppuun saakka. Ilmoittajat saavat toki lisätä myös vanhoja ilmoituksiaan uusille sivuille. Tällä kerralla myös kuvallisille ilmoituksille tarkoitettu kauppa-palsta poistettiin, sillä se ei liiemmin suosiota saavuttanut olemassaoloaikanaan.

"Ääkkös"-ongelma korjattu (20.3.2006)
Muita kuin IE:n selaimia vaivannut ääkkös-ongelma korjattiin. Jokaiselle, lähes 200 alasivulle lisättiin pieni koodinpätkä selaimia varten, jotta ne ymmärtäisivät tulostaa skandinaaviset merkit oikein.