Tulosta

The Complete Reloader's Guide


 Cd ja kuori

Hjorth Urheilutukku on aloittanut cd-rom pelien ja ohjelmien maahantuonnin. Janin Ase- & Kalastussivut testasi laajasta valikoimasta jälleenlataajille tarkoitetun rompun.

The Complete Reloader’s Guide toimitetaan pienessä ”pahvikansiossa”, joka sisältää cd levyn lisäksi, myös pelin käynnistämisohjeen. Kun cd levyn on laittanut tietokoneen cd asemaan, ilmestyy ruutuun hetken kuluttua valikko, josta voi valita mieleisensä jatkamistavan. Valittavissa on ohjelmien käyttäminen suoraan levyltä tai kopioiminen se tietokoneen omalle kovalevylle. Kielivaihtoehtoina on englanti ja ruotsi. Levyn mukana seuraa kolme erilaista ohjelmaa joista ensimmäisenä käsitelen ”latauskoulun”.

 Kuva

Latauskoulu on ohjelmalle ehkä väärä sana, sillä se sisältää paljon asiaa, myös kokeneellekin lataajalle. Ohjelmassa käsitellellään kaikki jälleenlataukseen liittyvät asiat. Pienistä alkukohdista lähtien. Jokainen kohta on varustettu yllättävän selkeällä ja hyvälaatuisella kuvalla. Siitä ohjelmalle iso plussa. Mikä parasta, ohjelmassa ei kerrota vain perus lataamisasioita, vaan kaikki pienetkin asiat kerrotaan selkeästi, kuten esim. eri seikat jotka vaikuttavat saatuun kasan kokoon. Ohjelmassa edetään nuolia eteen- tai taaksepäin painamalla, mutta hakukin onnistuu. Ohjelmaa selaillessa tuntui välillä siltä, ettei ohjelmassa olekaan loppua, mutta kyllä se loppukin ajan myötä vastaan tuli. Ohjelman kuvien joukkoon on päässyt myös suomalaista väriä, kuten Vihtavuori ja Valmet.

 Vihtavuori

Toinen cd:n ohjelma on eräänlainen kaliiperi- ja latauskirjasto. Tiedostoista löytyy niin normaalit kuin harvinaisemmatkin kaliiperit. Lähes kaikkiin löytyy myös kaliiperin mitat sekä lataustiedot. Lisäksi on nähtävissä myös erilaisia luoti vaihtoehtoja. Kaliipereja on todella paljon, joten aikaa saa helposti vierähtämään, tietoja ja latauksia lukiessa.

 Lataustiedot

Kolmas cd:n sisältämä ohjelma on ballistiikkaohjelma. Hieman ihmetyttää, ettei ohjelma ole koko versio, vaan kokeiluohjelmia. Tästä syystä, ohjelmassa ei toimi kaikki mahdolliset toiminnot, jotka toimivat koko versiossa. Perustoiminnot sen sijaan ovat helppokäyttöiset.

Yleisesti The Complete Reloader’s Guide -cd-levy yllätti positiivisesti. Varsinkin kuvien ja tietojen laadukkuus oli todella hyvää. Cd sopii niin aloittelevalle, kuin kokeneemmallekin jälleenlataajalle. Cd sopii myös henkilölle, joka ei lataa itse patruunoitaan, koska cd:n sisältämät tiedot ovat todella monipuoliset. Cd:n avulla voi myös kertailla jo unohtuneita asioita, selaamalla sen uudestaan läpi. Laitteisto suositus on Windows 95 tai 98, 486 DX2/33, hiiri, 1 Mb SVGA, 8 Mb RAM, 2 Mb vapaata kovalevytilaa sekä CD-ROM aseman. Tämän cd:n, kuten muitakin Hjorthin maahantuomia ohjelmia, voi tilata suoraan maahantuojan kotisivujen kautta, tai ostaa hyvin varustetuista aseliikkeistä. Hintaa cd:llä on 250 mk (1999). Janin Ase- & Kalastussivut suosittelee The Complete Reloader’s Guide cd-levyä.

© Jani Suominen
http://www.saunalahti.fi/~suominen