Tulosta

Suuri Asekirja

Suuri Asekirja (voit ostaa kirjan klikkaamalla tätä kuvaa)


Sisällysluettelo:
 • 1. Esittely
 • 2. Pistoolit ja revolverit
 • 3. Kiväärit ja haulikot
 • 4. Konepistoolit
 • 5. Kevyet konekiväärit
 • 6. Raskaat konekiväärit
 • 7. Sanasto
 • 8. Hakemisto
 • 9. Kuvalähteet

  OSTA
  kirja itsellesi tai lahjaksi!
 • Suuri Asekirja on monelta osin nimensä veroinen. Sisältö on laaja, vaikka keskittyykin pääasiassa sotilasaseisiin. Myös koko on iso – kirja on tavallista A4-kokoa isompi useamman sentin leveyttä, että korkeutta. Sivuja teokseen on kertynyt lähes 450 kpl ja kun nyt kokoa kerran hahmotellaan, niin kirjan punnittu paino on tasan 2 kg!

  Eteneminen ja sisältö
  Kirjan aseet on jaoteltu viiteen kategoriaan: Pistoolit ja revolveri, Kiväärit ja haulikot, Konepistoolit, Kevyet konekiväärit ja Raskaat konekiväärit. Lisäksi kirjasta löytyy alkuesittelyn lisäksi erillinen aseaiheinen sanasto, hakemisto ja tietoa kirjan kuvalähteistä.

  Aseita on jokaisessa kategoriassa runsaasti. Mukaan on otettu aseita 1500-luvulta aina tähän päivään saakka – joten sanomattakin on selvää se, että aseiden kirjo on merkittävän iso. Jokaisesta aseesta on kerrottu tärkeimmät tekniset tiedot, sekä lyhyt esittely aseesta. Aseet on järjestetty vuosiluvun mukaan, jolla on hyvät ja huonot puolensa. Tällä tavalla järjesteltyinä on helppo seurata aseiden kehitystä selaamalla kirjaa eteenpäin. Mutta mikäli haluaa tutustua esimerkiksi tietyn maan asetuotantoon, on aseiden etsiminen huomattavasti hankalampaa, samoin tietyn ”merkkisten” aseiden löytäminen on hankalampaa, ellei ole selvillä aseiden valmistusvuosista. Mutta jollakin tavalla aseet on täytynyt laittaa järjestykseen ja tekijä on valinnut edellä mainitun tavan. Kirjan kirjoittaja on Chris McNab ja kirjan on suomentanut Kai Kankaanpää.

  Kirjasta eivät ole unohtuneet Suomen panostukset aseiden suunnittelussa ja tuotannossa. Kirjasta löytyvät mm. Suomi-konepistooli, RK 62 ja 95, sekä Tikka T3 Tactical.

  Kuvat
  Lähes kaikki kirjan kuvat ovat värillisiä, tarpeeksi isoja ja tarkkoja. Joitakin mustavalkoisia otoksia kirjasta löytyy, mutta tämä johtuu lähinnä siitä, että alkuperäiskuva on mustavalkoinen. Kuvista näkee yksityiskohtiakin kohtalaisen hyvin. Jotkin asemallit on varustettu normaalia suuremmalla kuvalla, näiden aseiden valinnassa ei sen sijaan tuntunut olevan mitään tiettyä kaavaa, miksi kuvat olivat normaalia suurempia. Liekö syynä lähinnä ulkonäköseikat. Kuvista voisi sanoa yhteenvetona, että ne ovat hyviä.

  Lopuksi
  Suuri Asekirja on varmasti tarpeeksi kattava ja laaja perusteos suurimmalle osalle aseista kiinnostuneille. Mikäli tämänkaltaista opusta ei valmiiksi löydy omasta kirjahyllystä, on Suuri Asekirja todella hyvä vaihtoehto sellaiselle. Itse olisin ehkä kaivannut kirjaan enemmän perehtymistä muihinkin aseisiin, kuin sotilasaseisiin. Toki kirjasta niitäkin löytyi, mutta nilläkin tuntui olevan jonkinlainen yhteys sotilasvoimiin. Tosin jos samaan kirjaan yrittäisi koota lähes kaikki maailman aseet, niin nimi olisikin sitten jo varmasti ”Valtava Asekirja”!  Kirja: Suuri Asekirja
  Alkuperäinen nimi: The Great Book of Guns
  Kirjoittaja: Chris McNab
  Suomentaja: Kai Kankaanpää
  Kustantaja: Gummerus
  Painettu kirjoitushetkellä: Vuonna 2007
  ISBN: 951-20-6890-7
  Muuta: Kovakantinen, sivuja n. 450
  Hintaluokka:n. 30-50 € -OSTA-
  © Jani Suominen
  Julkaistu: 5.2.2008