Tulosta

Pro Pilkki


Pro Pilkki on ehkä paras kalastuspeli, jota olen koskaan pelannut. Pilkkipelejä ei ole muutenkaan tullut ennemmin vastaan. Ennen kaikkea parasta pelissä on se, että se on ilmainen. Tekijät pyytävät kuitenkin lähettämään vapaamuotoisen postikortin, jotta he näkevät kuinka laajalle peli on levinnyt. Itse en tosin ole vielä tähän mennessä kerinnyt korttia lähettämään, mutta kortti on tulossa. Peli on muuten suomalainen.

Pelissä voi valita haluaako harjoitella, kilpailla yhden kilpailun vai kilpailla oikein sarjassa, jossa on jokaisessa kilpailussa samat vastustajat. Pelaaja voi myös vaikuttaa vastustajien taitoihin, muuttamalla tiedostosta Nimet heidän taito arvoaan, samalla myös vastustajien nimet voidaan vaihtaa. Kun pilkkimään on päästy, ohjataan omaa "hahmoa" kartalla haluttuun kohtaan, jossa halutaan pilkkiä. Kun paikalle on saavuttu, kairataan siihen reikä ja aletaan pilkkimään. Välineistöstä löytyvät pystypilkki+toukka, mormyska+toukka, sekä tasapainopilkki. Ulkoasultaan peli on hieman karu uusin 3D-peleihin verrattuna, mutta karuus ei haittaa, sillä koko pelin mielenkiinto menee itse pelaamiseen, eikä grafiikan ihailuun. Ääniä en saanut kuulumaan omassa koneessani. Ei ole kyllä ensimmäinen kerta kun näin käy. Äänikortti tulee olla SoundBlaster 16 yhteensopiva.

Pelaaminen saattaa aluksi tuntua hieman vaikealta, lähinnä saalista ei tule nimeksikään. Pelatessa kuitenkin oppii tuntemaan paikat, josta saalista tulee ja näin mielenkiinto peliin sen kun kasvaa. Peli on siitä harvinainen, että sitä pelaa mielellään yhä uudestaan ja uudestaan. Kilpailtaessa on huomioita, että ehtii punnituspaikalle ennen ajan loppumista. Jos ei ole saapunut paikalle ennen ajan loppumista, tulos hylätään ja mahdollinen "isokin saalis" jää kisoissa huomioitsematta. Pilkkipaikkoja on lukuisia ja uusia ilmestyy aina silloin tällöin, näin peliin saa aina uutta mielenkiintoa. Yhden paikan jos peliin saisi, niin se saattaisi olla vielä mielenkiintoisempi. "Kirrelampi" voisi olla sellainen. Eli samanlainen pieni lampi, kuin lohen onginta paikat ovat. Saalista tulisi rutkasti ja näin ei siinä paikassa ratkaisisi taito niinkään paljon kuin tuuri. Tämä toisi uuden pienen piristysruiskeen pelaajalle, joka ei ole vielä kärkitiloille päässyt, tuossa lammessa hänellä saattaisi olla mahdollisuus siihen. Tietenkin tuo lampi ei ole mitenkään malliesimerkki pilkkipaiskasta, sillä saalista tulisi liiankin kanssa, mutta erottuisi se ainakin joukosta.

Lisätietoa pelistä saa tekijöiden kotisivulta osoitteesta http://www.ee.oulu.fi/~janneolk/pilkki.htm, sivuilta voi myös tallentaa pelin omalle koneelleen. Valitettavasti kuvankaappausohjelma ei suostunut ottamaan tätä juttua varten kuvaa pelistä. Mutta pelinhän näkee tallentamalla sen koneelleen.

© Jani Suominen
http://www.saunalahti.fi/~suominen