Tulosta

Pienoiskiväärin patruunatestiAseena: Sako P 94 S, ALVAR 3-9x40 kiikaritähtäin ja Sakon äänenvaimennin.
 • MATKA 50 m
 • Koska patruunat on testattu vain yhdellä aseella, on tulokset ainoastaan SUUNTAA ANTAVIA !!!

  Normaalinopeuksiset patruunat:


  Aguila Super SE Extra
  Pakattu mahdollisimman pieneen laatikkoon vuorotellen ylös ja alas. Tästä johtuen hylsy oli luotivahassa, mutta ei sutannut pahasti sormia. Luoti on siisti eikä ole kolhiintunut pahasti. Kasat olivat keskiarvoltaan hiukan keskiarvon huonommalla puolella. Olisiko patruunaerä ollut eri, koska olen aikaisemminkin ampunut tällä patruunalla ja saanut viiden laukauksen kasan kooksi 7 mm! Nyt tuloksia vaivasivat kärpäset, jotka suurensivat muuten tiukkoja kasoja. Hinnaltaan todella halpa. Tällä patruunalla on edellytyksiä käydä paremminkin kuin nyt testissä! Kannattaa kokeilla omassa aseessa.

  CCI Standard Velocity
  Patruunat on pakattu huteraan kennoon joka saattaa kaaduta patruunoiden vähentyessä. Muuten patruunat ovat siistissä kunnossa. Patruuna ei käynyt kunnolla aseessa. Kaikki viiden laukauksen kasat olivat reilusti yli keskiarvon. Osumat olivat kaikki symmetrisiä eikä todella huomattavia "kärpäsiä" ollut havaittavissa. Hinnaltaan halpa. Patruunat antoi testattavaksi Hjorth Oy.

  Concorde
  Patruunat on pakattu mahdollisimman pieneen pahvilaatikkoon vuorotellen ylös- ja alaspäin. Hylsyt ovat pakkaustavasta johtuen luotivahassa. Patruunan käynti oli hieman keskiarvoa huonompaa. Kaikissa kasoissa oli huomattavissa selvä neljän kasan rypäs, jonka viides levitti suureksi. Hinnaltaan patruuna on halpa. Patruuna on kokeilemisen arvoinen varsinkin halpapatruunoita etsiessä.

  Eley Club Xtra
  Patruunat on pakattu Eleyn tukevaan kennoon, josta patruunat on ottaa yhden tai viiden erissä. Ulkoisesti patruuna on siisti; luodissa ei ole kolhuja ja vaha ei suttaa sormia. Patruuna kävi aikalailla hyvin koeaseessa, parhaan kasan ollessa todella hyvä (10 mm). Kaikki osumat olivat symmetrisiä, joka osoittaa patruunaan olevan tasalaatuinen. Patruunalta voi siis odottaa todella hyvää käyntiä ja niinpä edullisen hinnan ansiosta se on todella kokeilemisen arvoinen patruuna, vaikka "hupi"- ja harjoitusammuntaan.

  Eley Standard
  Pakattu todella tukevaan kennoon jota Eley käyttää kaikissa pienoiskiväärinpakkauksissaan. Hylsy hiukan vahassa, mutta ei suttaa pahasti sormia. Luoti hieman kolhuinen. Kaikki viiden laukauksen kasat yli keskiarvon. Tälläkin patruunalla oli tapana pilata hyvä käynti näillä kärpäsillä. Kasa saattoi olla 9 mm kokoinen, mutta yksi osuma kasvatti kasan kooksi 25 mm. Hinnaltaan halpa.

  Eley Subsonic HP
  Pakattu kennoon. Hylsy hieman luotivahassa. Luotina on hieman kolhiintunut reikäpää. Testin ulkopuolella suoritetussa luodin käyttäytymiskokeessa luoti muotoutui kauniiksi sieneksi osoittaen olevan turvallinen jos ei haluta luotien kimpoavan vaikka naapurin puolelle. Kasojen keskiarvo oli alle keskiarvon. Paras kasa oli vain 9 mm. Tämä on yksi suosikeistani äänenvaimentimen kanssa tapahtuvaan ammuntaan. Hinnaltaan edullinen. Suosittelen.

  Eley Tenex
  Pakattu kennoon. Hylsy on kiiltävä eikä ole luotivahassa. Luoti on siisti lyijyluoti. Kasojen keskiarvo keskiarvossa ja tämä jos mikä oli yllätys, sillä odotin melkein markan kappalehintaan myytävältä patruunalta paljon parempaa käyntiä. Tässä tuli taas todistetuksi, että pienoiskivääri jos mikä on todella ronkeli patruunoidensa suhteen. Kasat olivat kylläkin symmetrisiä parhaimman ollessa 13 mm. Hinnaltaan todella kallis, mutta voi käydä erinomaisesti jossakin muussa aseessa.

  Lapua Master
  Pakattu kennoon. Hylsy ja luoti todella siistit. Tämä Lapuan patruuna, jota käyttävät jopa kilpa-ampujatkin on yksi parhaista patruunoista joilla olen ampunut. Tällä patruunalla on ammuttu aseen pienin kasakin 6 mm, mutta en pystynyt toistamaan samaa tahtia testissä. Kasat olivat reilusti alle keskiarvon. Parhaan ollessa 11 mm. Kasat olivat todella symmetrisiä ja yleensä osumat olivat toisissaan kiinni ja mikä parasta jokainen kasa olisi rikkonut kympin viivan. Hinnaltaan edullinen. Kannattaa kokeilla omassa aseessa, sillä tällä patruunalla on edellytyksiä käydä huipputuloksia!

  Lapua Midas M
  Pakattu kennoon. Hylsy ja luoti siistit. Midas sarja korvasi hiljattain Lapua Dominatorin. Tämä Lapuan huippupatruuna osoitti kykynsä tässäkin aseessa ampuen todella neljä hyvää kasaa, mutta viides olikin yllätys. Kasa oli 10 mm suurempi kuin muut ja vaikutti, kuin samaan sarjaan olisi osunut kaikki epätasaisimmat patruunat, sillä osumat olivat sikinsokin taulusssa, eikä niin kuin muut siistissä nipussa. Hinnaltaan Midas on kallis, mutta tulokset huomioon ottaen hintaa voi katsoa vähän läpi sormien. Kannattaa kokeilla varsinkin jos haluaa hyviä tuloksia.

  Lapua Pistol King
  Pakattu Lapuan kennoon. Ulkoisesti patruuna on aivan samanlainen kuin Lapua Masterikin, samoin hintakin on lähes sama. Tämä pistooliammuntaan tarkoitettu patruuna kävi hyvin myös kiväärissä. Osumiseltaan se taas vastasi lähinnä Lapua Midasta. Osumat olivat siis pieniä ja symmetrisiä, paitsi yksi siinä neljä laukausta oli 6 mm! kasassa, mutta yksi karkulainen "venäytti" sen 17 mm:ksi. Patruunalla on siis todella hyvä mahdollisuus ampua pieniä kasoja. Pistol Kingi soveltuu siis hyvin esim. jos Midas on kaikkein parhaiten käyvä patruuna, niin tästä saa todella hyvän harjoituspatruunan.

  Lapua Standard Club
  Pakattu "hernepurkkiin", jossa patruunat ovat sikinsokin. Myydään 500 kpl pakkauksessa. Vihje: Patruunat kannattaa laittaa tyhjikisi jääneisiin kennoihin niin annostelu helpottuu ja jos aikaa on niin hylsykin kannattaa puhdistaa, koska niissä on melkein yhtäpaljon vahaa kuin luodeissa! Luoti on hieman kolhiintunut. Kasojen keskiarvo on reilusti alle keskiarvon. Tämä patruuna puolestaan yllätti tarkkuudellaan. Paras viiden laukauksen kasa oli vain 7 mm! Todella hyvin purkkipatruunalta, joka ei ainakaan ulkoapäin näyttäisi käyvän hyvin (mm. kolhut). Hinnaltaan halpa ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen patruuna.

  Lapua Subsonic HP
  Pakattu kennoon. Laatikon kartonki hieman heppoisen tuntuinen, tästä johtuen laatikko saattaa aueta itsestään. Hylsy on luotivahassa ja laikullinen. Luoti on kolhuinen reikäpää, joka ei aukea yhtä hyvin kuin Eleyn vastaava patruuna. Kasojen keskiarvo hiukan yli keskiarvon. Ensimmäisessä kasassa ihmetyttää kaksi kärpästä, jotka ovat osuneet muista 15 mm erikohtaan kasvattaen kasan 34 mm:ksi. Muut kasat olivatkin symmetrisiä parhaan ollessa 10 mm. Hinnnaltaan edullinen.

  Lapua Super Club
  Patruuna on valmistettu Lapuan Saksan tehtaalla, jossa valmistetaan mm. purkkipatruuna Standard Club. Patruunat ovat ulkoisesti katsottuna identtiset, joten kyseessä saattaa olla sama tuote eri nimellä. Patruunat on pakattu perinteiseen kennoon. Hylsyt ovat ulkoisesti hieman tummuneet mutta puhtaat. Luodit olivat pääasiassa siistit ja kolhuttomat. Kasojen koot antoivat myös aihetta epäillä patruunoiden identtisyyttä, sillä kasat olivat lähes saman kokoiset. Paras kasa oli kooltaan 7 mm ja keskiarvo 11,6 mm. Kaikki kasat olivat hyvin symmetrisiä, eikä "kärpäsiä" ollut havaittavissa. Hinnaltaan edullinen.

  Magtech Standard Velocity UUSI!
  Patruunat on pakattu mahdollisimman pieneen laatikkoon vuorotellen ylös alas. Pakkaustavasta johtuen hylsyissä oli ohut kerros vahaa, joka hieman tahri sormia. Muuten hylsyt ovat pinnaltaan hieman "mattamaisia", kiiltoa ei löydy joidenkin patruunoiden tapaan - mutta tämä ei olekaan mitenkään tärkeä asia patruunalle. Hylsyjen kannoissa on merkintä CBC. Luoti on vaalean harmaa lyijyluoti, joka on hieman kolhuinen. Paras kasa oli kooltaan 16 mm ja keskiarvo kipusi kaikkien patruunoiden keskiarvon yläpuolelle, ollen 20,8 mm. Lähtönopeuksia ei mitattu, mutta korvakuulolta vaikutti siltä, että lähtönopeuksissa oli hieman eroja joidenkin patruunoiden kesken. Tämä saattoi vaikuttaa myös tarkkuuteen. Patruuna sopii edullisen/halvan hintansa ansiosta mainiosti vaikka peltitölkkien rei'ittämiseen tai muuhun hupiammuntaan. Patruunat antoi testattavaksi Asetalo Oy.

  PMC Scoremaster UUSI!
  Patruunat on pakattu kennoon. Kenno poikkeaa monesta muusta ratkaisusta sillä, että koko yläosa lähtee irti ja näin patruunat voidaan ottaa "reikälevyssä" erilleen kennon "jaloista". Tälle saattaa löytyä käyttöä jossakin tapauksessa. Hylsyt ovat siistit ja hieman tummahkot. Luoti on melko siistin oloinen lyijyluoti. Paras kasa oli kooltaan 14 mm. Keskiarvo sijoittui hieman yli keskiarvon. Patruuna on hinnaltaan edullinen. Patruunat antoi testattavaksi Asetalo Oy.

  Sellior & Bellot Club
  Pakattu kennoon. Hylsy on niklattu syöttövarmuuden parantamiseksi. Hylsyssä hieman vahaa. Luoti Wadcutter mallinen lyijyluoti. Patruuna yllätti tarkkuudellaan paras kasa oli 11 mm. Kasat olivat siis hyvät verrattuna hintaan ja patruunoiden ikään, mutta ehkä nämä olivat tulleet paremmiksi vanhetessaan. Hinnaltaan halpa ja tämä patruuna saattaa täyttää jossakin aseessa metsästysvaatimuksen (150 J).

  SK Standard Plus UUSI!
  Patruunat on pakattu kennoon - samanlaiseen kuin Lapua Saksan tehtaan muutkin pienoiskiväärin patruunat. Hylsyt ovat kirkkaat ja lähes siistit, joissakin on näkyvissä hieman vahaa. Luoti on tumma ja siisti, vaha tarttuu hieman sormiin mikäli luotiin koskee. Pienin kasa oli kooltaan 11 mm, mikä on "ihan hyvän" kokoinen. Yli 20 mm kasaa ei tällä patruunalla tullut. Monessa kasassa oli näkyvissä neljän luodin tekemä siisti nippu, jonka viides oli hajoittanut isommaksi. Keskiarvokäynti oli hieman alla keskiarvon. Hinnaltaan SK on edullinen ja soveltuu mainiosti mm. harjoitteluun ja nk. hupiammuntaan.

  Winchester Subsonic
  Patruunat on pakattu perinteiseen Winchesterin käyttämään kennoon. Hylsyt ovat hieman tummuneet, mutta ne ovat siistit ja vahattomat. Luoti on reikäpää. Joissakin luodeissa oli havaittavissa kolhuja. Paras kasa oli kooltaan 12 mm. Muut kasat olivat yli 15 millisiä, joten keskiarvo kasvoi 16,8 mm. Ainoastaan yhdessä kasassa oli havaittavissa selvä "kärpänen". Hinnaltaan keskitasoa ja kokeilemisen arvoinen patruuna vaimenninkäyttöön.

  Winchester T22
  Pakattu kennoon. Hylsy on kohtuullisen kiiltävä, mutta luoti on todella kolhuinen ja "rosopintainen". Luotivaha ei suttaa sormia. Patruunan tarkkuus ei päätä huimannut, sillä kasat olivat pääsääntöisesti yli 20 mm, paitsi yksi kasa oli 14 mm. Kasojen kokoon vaikutti erityisesti nämä "kärpäset", jotka kiusasivat kaikkia näitä neljää kasaa. Kaikissa kasoissa oli huomattavissa sivuhajontaa. Hinnaltaan T22 on keskitasoa. Patruunat antoi testattavaksi Hjorth Oy.

  Winchester T22 Target
  Pakattu pienimpään mahdolliseen rasiaan vuotellen ylös- ja alaspäin. Tämä on luultavasti joko sama patruuna kuin T22, mutta pakattu edullisemmin tai sitten se on sen harjoituspatruuna. Patruuna on ulkoisesti täysin samanlainen kuin T22. Kasojen kootkin ovat hyvin samoja ja tämä puoltaakin ensimmäistä väitettä, että kyseessä olisi sama patruuna. Hinnaltaan T22 hiukan halvempi. Patruunat antoi testattavaksi Hjorth Oy.

  Winchester Winner
  Pakattu kennoon. Ulkoisesti patruuna on siisti, mikä on yllätys sillä yleensä Winchesterit ovat olleet ainakin luodeiltaan kolhuisia. Ja vielä halpa hintakin ihmetyttää Winchester Winnerissä, sillä juuri tämän luulisi olevan kalliimpi ainakin ulkoisten ominaisuuksien takia. Winnerin käyntikin oli muita huomattavasti parempi. Kasat olivat symmetrisiä, mutta tässäkin Winchesterin patruunassa esiintyi "kärpäsiä". Muuten kasat olivat ihan hyvät hintaan nähden ja Winneri on hyvä harkittava vaihtoehto esim. epäviralliseen hupiammuntaan (peltitölkit, savikiekot, keilat ym...).


  PatruunaKasa 5 laukausta/mmKA/mm
  Aguila Super SE Extra12, 15, 17, 23, 2418,2
  CCI Standard Velocity 20, 22, 25, 27, 40 26,8
  Concorde 17, 17, 18, 20, 23 19
  Eley Club Xtra 10, 13, 15, 17, 18 14,6
  Eley Standard 20, 22, 24, 25, 36 25,4
  Eley Subsonic HP 9, 16, 17, 17, 18 15,4
  Eley Tenex 13, 14, 15, 20, 23 17
  Lapua Master 11, 12, 12, 13, 14 12,4
  Lapua Midas M 10, 10, 11, 14, 25 14
  Lapua Pistol King 10, 10, 16, 17, 19 14,4
  Lapua Standard Club 7, 12, 13, 13, 14 11,8
  Lapua Subsonic HP 10, 14, 19, 19, 34 19,2
  Lapua Super Club 7, 10, 12, 14, 15 11,6
  Magtech Standard Velocity UUSI! 16, 17, 18, 26, 27 20,8
  PMC Scoremaster UUSI! 14, 14, 16, 20, 28 18,4
  Sellior & Bellot Club 11, 15, 15, 17, 19 15,4
  SK Standard UUSI! 11, 13, 15, 19, 20 15,6
  Winchester Subsonic 12, 15, 18, 19, 20 16,8
  Winchester T22 14, 22, 22, 31, 33 24,4
  Winchester T22 Target 17, 21, 24, 31, 31 24,8
  Winchester Winner 15, 18, 22, 23, 25 20,6
  Tämän hetkinen keskiarvo: 17,9

  PATRUUNOITA TULOSSA LISÄÄ !!!

  *************************


  Metsästyspatruunat:  American Eagle
  Patruunat pakattu muovikennoon. Hylsyt ovat siistit ja puhtaat, mutta vaaleat luodit ovat kolhuisen näköisiä. Hylsyjen puhtaudesta johtuen patruunoiden käsittely on siistiä, koska vahaa ei tartu sormiin. Patruunalla ammutut kasat olivat varsin tasaisia eikä karkulaisia ollut havaittavissa. Pienin kasakin oli varsin mallikas 9 mm. Kasojen keskiarvokin oli reilusti alle keskiarvon.

  CCI Blazer
  Patruunat pakattu irtonaisina pahvilaatikkoon. Hylsyssä on tahmeaa luotivahaa. Luodeissa ei ole pahemmin kolhuja, vaikka pakkaustavan mukaan luulisi niitä tulevan. Tätäkin patruuna vaivaa suuret nopeuksien vaihtelut, sillä välillä neljä laukausta oli tiukassa nipussa, mutta yksi karkulainen pilasi muuten hyvän kasan. Kasojen keskiarvo silti pienempi kuin keskiarvo koko. Hinnaltaan Blazer on markkinoiden edullisimpia metsästyspatruunoita.

  CCI Stinger
  Pakattu todella tukevaan kennoon. Kenno on ehkä tukevin mitä pienoiskiväärin pakkauksissa näkee. Hylsy on normaalia pidempi ja se on niklattu. Patruunan pituus ei kuitenkaan ylity koska kuparoitu reikäpääluoti on normaalia lyhyempi. Luoti pinkaiseekin matkaan normaalia nopeammin ja sen jo kuulee ainakin käytettäessä vaimenninta, koska luoti rikkoo äänivallin normaalia kovemmalla äänellä. Valmistaja lupaakin tälle vauhtia lähes 500 m/s. Kasat ovat kaikki keskiarvoa huonommat. Syynä on luultavasti suuri nopeuksien vaihtelu, sillä tällä patruunalla ei meinannut saada pysymään osumia edes nipussa. Hinnaltaan kallis.

  Federal Lightning
  Pakattu kennoon. Hylsy on kiiltävä eikä siinä ole lainkaan vahaa. Hyvä näin sillä patruunan käsittely muuttuu mukavemmaksi. Luoti on todella kolhiintunut. Vaikuttaa kuin patruunoihin olisi pistetty väärä luoti ja hylsy yhteen. Kolhut eivät kuitenkaan patruunan käyntiä pahemmin häiritse, sillä osumakuviot olivat mitä mainioimmat. Todella reilusti alle keskiarvon. Parhaimmillaan 15 mm käyntiä, joka on hyvä metsästyspatruunalta. Vielä kun ottaa huomioon patruunan halvan hinnan on tämä yksi suosikkeistani metsästykseen.

  Lapua Hollow Point
  Pakattu kennoon. Hylsy ei ole kauhean kiiltävä vaan hieman laikullinen. Luoti siisti reikäpää. Osumakuvioita vaivasi kärpäset, jotka pilasivat muuten tiukat kasat. Osumakuvioiden keskiarvo oli keskiarvoa kehnompi. Yksi kärpänen jätti suun ammolleen, sillä se oli osunut yli 30 mm muista eroon ja tämä ei johtunut ampujasta sillä tämä laukaus oli tähdätty muita tarkemmin (olisiko tässä syy?). Hinnaltaan edullinen.

  Lapua Scoremax
  Pakattu kennoon. Hylsy on kiiltävä ja hiukan vahassa. Luoti on muista poiketen todella suurikokoinen, onhan sillä painoakin 3,1 g. Osumakuviot ovat kaikki alle keskiarvon ja jotkut todella reilusti. Joissakin osumissa oli havaittavissa luodin tulleeen poikittain tauluun, mutta ei tämä vaiva vaikuttanut ainakaan heikentävästi tuloksiin. Hinnaltaan edullinen ja ainoa metsästyslaillinen patruuna joka ei "pamahda" käytettäessä vaimenninta.

  Lapua Speed Ace
  Patruunat pakattu muovikennoon. Saksassa valmistettu patruuna on ulkoisesti varsin siisti. Ammutut kasat olivat symmetriset, eikä kärpäsiä kasoissa ollut. Patruunan käynti oli hyvää - pienin kasa oli kooltaan ainoastaan 7 mm, joten patruunalta voi odottaa todella hyviä kasoja. Keskiarvo reilusti alle keskiarvon, joten patruuna on kokeiltava vaihtoehto metsästyskäyttöön.

  Winchester Laser HP
  Pakattu kennoon. Hylsy on puhdas ja niklattu. Luoti on kuparoitu reikäpää. Kuparointi on todella epätasaista luodeissa varsinkin reiän kohdalla, joissakin reikää ei edes ole, koska kupari on peittänyt sen. Luodit ovat vielä kolhuisiakin. Tässä tärkeä huomautus: KOHDISTA ASEESI AINA NIILLÄ PATRUUNOILLA JOITA AIOT KÄYTTÄÄ METSÄSTYKSESSÄ!!! Tämä patruuna ampui 60 mm yli tähtäyspisteen! Jos oltaisiin oltu metsästystilanteessa olisi luoti mennyt kohteesta ohi tai haavoittnut sitä!!! Osumat olivat hiukan huonompia kuin keskiarvo ja muutamassa kasassa oli nähtävillä karkulaisia. Hinnaltaan edullinen. Patruunat antoi testattavaksi Hjorth Oy.

  Winchester Laser SP
  Pakattu muovikennoon. Hylsy on puhdas ja niklattu. Luodissa on kuparointi. Luodeissa jonkin verran kolhuja. Patruuna on selvästi reikäpäistä versiotaan tarkempi - reikäpäisen keskiarvo kun oli 28 mm, niin tällä patruunalla keskiarvo on normaalinopeuksista tutumpi 12,8 mm! Laser SP:n kasat olivat symmetrisiä lukuunottamatta yhtä kasaa, jossa oli kaksi peruskasasta "irronutta" osumaa. Käynti todella tasaista. Pienin kasa oli kooltaan 9 mm. Patruunat antoi testattavaksi Hjorth Oy.

  Winchester Power Point
  Patruunat pakattu mahdollisimman pieneen pahvilaatikkoon, vuorotellen ylös/alas. Pakkaustavasta johtuen messinki hylsyt ovat hieman vahan peitossa. Luotina patruunassa on kuparoitu reikäpää, jossa on hieman kolhuja. Patruunan kasoja vaivasivat kärpäset, jotka pilasivat muuten hyvän ja pienen peruskasan. Yksi patruuna oli ladattu "alitehoiseksi", sillä luodin nopeus ei ylittänyt äänennopeutta - osuma myös erottui taulussa todella selvänä kärpäsenä. Kasojen koot olivat hyvin perinteisiä metsästyspatruunoiden kasoja. Patruunat antoi testattavaksi Hjorth Oy.

  Winchester Xpediter
  Patruunat pakattu muovikennoon. Tässä "super nopeassa" patruunassa hylsy on siisti ja niklattu. Luotina on hieman kolhiintunut, kuparoitu reikäpää. Suuresta nopeudesta johtuen kasat eivät olleet mitenkään kehuttavia. Kasoja vaivasivat joko kärpäset tai kasa oli muuten vain "levällään". Pienin kasa oli kooltaan 23 mm. Patruunat antoi testattavaksi Hjorth Oy.

  PatruunaKasa 5 laukausta/mmKA/mm
  American Eagle 9, 15, 17, 19, 23 16,6
  CCI Blazer 15, 18, 24, 25, 32 22,8
  CCI Stinger 25, 26, 28, 34, 36 29,8
  Federal Lightning 15, 15, 16, 17, 20 16,6
  Lapua Hollow Point 17, 24, 25, 37, 45 28,6
  Lapua Scoremax 11, 15, 16, 18, 20 16
  Lapua Speed Ace 7, 12, 13, 18, 23 14,6
  Winchester Laser HP 22, 27, 29, 31, 31 28
  Winchester Laser SP 9, 10, 12, 16, 17 12,8
  Winchester Power Point 15, 15, 22, 26, 36 22,8
  Winchester Xpediter 23, 24, 28, 28, 38 28,2
  Tämän hetkinen keskiarvo: 21,5

  PATRUUNOITA TULOSSA LISÄÄ !!!

  ************************

  HUOM! Kasojen keskiarvo on vaihdellut kirjoitushetken mukaan joten se saattaa olla nykyisin pienempi tai suurempi kuin juuri sillä hetkellä kun arvostelu on kirjoitettu.


  Pienoiskiväärin panoksien lähtönopeuksia:

  Nopeudet on mitattu Sako P 94 S aseella noin +20 asteen lämpötilassa. Mittarina oli Oehler 35P ja anturiväli oli 2 m.

  Patruuna: Keskinopeus ( m/s ): Kokonaishajonta: Keskihajonta:
  Aguila Super Extra
  330
  9
  3
  CCI Blazer
  373
  12
  4
  CCI Stinger
  495
  11
  4
  Eley Club Xtra
  321
  9
  4
  Eley Match Xtra
  330
  5
  2
  Eley Pistol Match
  313
  9
  2
  Eley Pistol Xtra
  321
  23
  6
  Eley Short Solid
  291
  33
  10
  Eley Standard
  326
  14
  5
  Federal Classic HP
  380
  9
  4
  Federal Lighting
  373
  15
  5
  Lapua Dominator
  321
  6
  2
  Lapua Hollow Point
  415
  11
  4
  Lapua Master
  313
  14
  4
  Lapua Rapid Short
  274
  18
  5
  Lapua Scoremax
  318
  12
  4
  Lapua Speed Ace
  395
  6
  2
  Lapua Subsonic HP
  315
  7
  3
  Lapua Super Club
  314
  18
  6
  Remington Thunderbolt
  374
  25
  6
  Remington Subsonic HP
  310
  15
  5
  Remington Yellow Jacket
  427
  16
  6
  RWS R50
  344
  4
  1
  Sellior & Bellot Standard
  340
  12
  5
  Swartklip Subsonic
  323
  14
  5
  Winchester Laser
  423
  15
  5
  Winchester Power Point
  396
  10
  4
  Winchester Subsonic HP
  323
  4
  1
  Winchester Xpediter
  472
  22
  9