Tulosta

Maailman aseet

Maailman aseet -kirja (voit ostaa kirjan klikkaamalla tätä kuvaa)


Luvut:
 • 1. Esihistorialliset ja antiikin aseet
 • 2. Muuttuvat sodankäynnit
 • 3. Vallankumouksellinen keksintö
 • 4. Napoleonista vuoteen 1914
 • 5. Ensimmäinen maailmansota
 • 6. Toisesta maailmansodasta nykyaikaan

  OSTA
  kirja itsellesi tai lahjaksi!
 • ”Maailman aseet” luo katsauksen aseiden ja sodankäynnin pitkään, kiehtovaan ja veriseen historiaan. Näillä sanoilla kuvataan kirjaa kirjan etukannen sisäpuolella. Kuvaus osuu mielestäni hyvin oikeaan, sillä aihepiiri käsittelee juuri alussa mainittuja asioita. Kirjan on kirjoittanut Chuck Wills ja kirjan tekstin on suomentanut Petri Kortesuo. Kirjan alkuperäinen (englanninkielinen) nimi on ”The Illustrated History of Weaponry”.

  Eteneminen ja sisältö
  Kirja etenee kuuden (6) eri luvun voimin, joita ovat: 1. Esihistorialliset ja antiikin aseet, 2. Muuttuvat sodankäynnit, 3. Vallankumouksellinen keksintö, 4. Napoleonista vuoteen 1914, 5. Ensimmäinen maailmansota ja 6. Toisesta maailmansodasta nykyaikaan. Jokainen luku käsittelee siihen kuuluvia aseita. Kuten jo kirjan kansikuvasta selviää, ei aseilla tarkoiteta ainoastaan ruutiaseita, vaan mukaan on mahdutettu muun muassa veitsiä, tikareita, miekkoja, nuijia, suojavarusteita, ja niin edelleen. Itse ruutiaseista mukana on pistooleista aina eri tyyppisiin kivääreihin, sekä erilaisia erikoisaseita, esimerkiksi vakoilijoiden käyttämiä. Eräs harmittava seikka aseiden esittelyissä on se, ettei varsinkaan ruutiaseista ole monesti kovin tarkkoja teknisiä tietoja. Ehkei kirjoittajan ole ollut tarkoituskaan tehdä tästä varsinaista teknisen tiedon opusta, vaan pikemminkin pysytellä yleisellä tasolla asioiden ja aseiden suhteen. Kirjan lopusta löytyy sanasto, josta löytyy selitykset kirjan aihepiiriin kuuluvista sanoista. Samoin lopusta löytyy informaatiota Berman-museosta, jonka kokoelmista on kuvattu suurin osa kirjan aseista.

  Kuvat
  Monipuolisen ja mielenkiintoisen sisällön lisäksi kuvat kuuluvat kirjan parhaaseen antiin. Kuvat ovat tarkkoja, teräviä ja erittäin havainnollistavia. Kuvat ovat monin paikoin kooltaan melko suuria, joten niistä on helppo tutkia ja tarkastella erilaisia yksityiskohtia. Monen sivun sisältö koostuu suurelta osin kuvista, varsinaisen teksti osuuden jäädessä hieman pienemmäksi. Täten kirjan sisältö ja informatiivisuus perustuu pitkälti hyviin kuviin – tietenkään unohtamatta kirjoitetun tekstin merkitystä!

  Lopuksi
  Maailman aseet –kirja on erinomainen kirja aseista kiinnostuneen lukijan hyllyssä. Kirjan parhaisiin puoliin kuuluvat hyvät, ellei erittäin hyvät kuvat – samoin runsas valikoima aseiden suhteen. Kirjan parissa vierähtää varmasti tunti jos toinenkin, ja varmasti se tarttuu tulevaisuudessakin useasti kirjahyllystä käteen tarkempaan tutkimiseen. Yhteenvetona voisi sanoa, että kirja on hyvä perusteos aseiden historiasta.  Kirja: Maailman aseet
  Alkuperäinen nimi: The Illustrated History of Weaponry
  Kirjoittaja: Chuck Wills
  Suomentaja: Petri Kortesuo
  Kustantaja: Karisto Oy
  Painettu kirjoitushetkellä: Vuonna 2007
  ISBN: 978-951-23-4879-4
  Muuta: Kovakantinen, sivuja n. 240
  Hintaluokka:n. 30-40 € -OSTA-
  © Jani Suominen
  Julkaistu: 15.12.2007