Tulosta

Kiväärin kiikarin kiinnityskisko (Esittely)Omistatko aseen johon haluaisit kiinnittää kiikaritähtäimen, mutta kiinnittäminen ei onnistu kiinnityskiskon puuttumisen vuoksi. Oulun Työstökeskus on tuonut markkinoille ratkaisun edellä mainittuun ongelmaan.

Oulun Työstökeskus on tuonut markkinoille irrallisen kiikarin kiinnityskiskon. Yritys valmistaa kaikki kiskot itse. Kiskoja on kolmea erilaista - Weaver, Tikka (17 mm) sekä 11 mm -kisko. Kaikki kiskot ovat 150 mm pitkiä. Pinnaltaan kiskot on eloksoitu mustaksi. Kisko on sellaisenaan asennusvalmis - ainoastaan kiinnitysreiät puuttuvat - ne on tehtävä itse asekohtaisesti sopivaksi. Kiskoja voidaan myös lyhentää sopivaan mittaan, mikäli kisko on aseeseen liian pitkä.

Molemmat esittelyä varten toimitetut kiskot (Weaver ja Tikka) olivat tarkasti koneistettu ja mustattu. Ainoa pieni miinus tulee lievien koneitusjälkien näkymisestä, joita ei kuitenkaan huomaa kuin oikeasta suunnasta tulevaan valoon katsoessa.

Mikäli tiedot ja taidot riittävät, voi kiinnityskiskon asentaa itse aseeseen. Mikäli et tunne olevasi aivan varma taidoistasi, on parempi jättää asia asesepän huoleksi. Tämän jälkeen asetta kehtaa esitellä muillekin, eikä se pölyty kaapin nurkissa turhaan, mikäli kiinnitys on mennyt pieleen omien töppäysten takia.

Erillinen kiinnityskisko on oiva keksintö aseille joista kisko puuttuu ja kiikaritähtäimelle on tarvetta. Huomaathan että kiskon voi kiinnittä myös pistooliin! Kiikarin kiinnityskiskon voit ostaa suoraan valmistajalta Oulun Työstökeskukselta, samasta paikasta voi kysellä myös lisätietoa kiskoista. Kiskoja voit kysellä myös asekauppiailta sekä- sepiltä. Hintaa yhdellä kiskolla on 200 mk (33,64 €).


© Jani Suominen