Tulosta

Jälleenlataajan opas Jälleenlataajan opas Hjorth on julkaissut kolmannen painoksen omasta Jälleenlataajan oppaastaan. Oppaan on kirjoittanut Seppo Hämäläinen. Opas on tarkoitettu niin aloittavalle lataajalle, kuin vanhalle "konkarillekin". Opas on hyvin kuvitettu ja mikä parasta lähes kaikki kuvat ovat värillisiä. Sivuja teokseen on kertynyt kaiken kaikkiaan 33 kappaletta, joten tällaisen määrän jokaisen jälleenlataajan luulisi jaksavan lukea.

Teoksen alussa lukijalle selvitetään eri latauskäsitteet, kuten esimerkiksi sulkuväli. Seuraavaksi vuoroon tulevat eri lataustarvikkeet, eli esim. luodit ja nallit. Ne ovat esitetty esimerkillisen mallikkaasti kuvan kanssa. Seuraavaksi vuorossa on eri latausvälineet ja kuinka niillä ladataan. Lähes jokainen latausvaihe on esitetty kuvan kanssa. Oppaassa neuvotaan myös kuinka ladataan käsilatausvälineillä.

Teoksessa käsiteltävät laitteet ovat Hjorthin maahantuomia, mutta opas soveltuu yhtä hyvin myös muille välineille, sillä oppaassa on esitelty työvaiheet niin selkeästi ja ymmärrettävästi. Teos ei sisällä ollenkaan lataustaulukoita tai ruutitietoa, joten ne on hommattava erikseen muualta. Tällä tavalla oppaasta on saatu sivumäärältään pieni ja samalla hintakin on pysytellyt kurissa. Hintaa oppaalla on 49 mk ja hinta sisältää postikulut. Teosta voi tilata osoitteesta http://www.hjorth.fi/Tilaukset/latausopas.htm. Jos olet ostamassa latausvälineiltä Hjorthilta, niin opas sisältyy uusien Hornadyn ja Leen lataussarjoihin. Opas on oiva perusteos varsinkin aloittelevalle lataajalle.