Tulosta

Duck Hunt II


 Duck Hunt II Duck Hunt II -pelissä perusidea on metsästää sorsia. Sorsajahti tapahtuu rannalta koiran avustamana. Koira ilmoittaa haukkumalla sorsista ja samalla aina jokunen sorsaa lentää ilmaan ammuttavaksi.

Toteutus on yhdellä sanalla mainio. Vaikka tapahtumat sijoittuvat vain yhteen paikkaan, luo se jo sellaisen tunnelman kuin oltaisiin oikeasti jahdissa. Taustalla näkyvä kaislikko on piirretty sinne hyvin. Samoin muu tausta näyttää siltä kuin oltaisiin aamu- tai iltahämärässä, tai kuin juuri alkaisi sataa. Sorsatkin näyttävät oikeilta, myös kaikki äänitehosteet ovat hyvät. Pelin taustalla soi aluksi sammakon kurnutuksen tapainen ääni, jolla pyritään luomaan tunnelmaa, siinä myös onnistuen.

Aseena on ainakin Shareware-versiossa .12 kaliiperin haulikko, johon ammuksia voi laittaa kerrallaan kolme kappaletta. Hiiren vasemmalla näppäimellä aseella ammutaan ja oikealla aseeseen ladataan kolme panosta lisää. Asetta ohjataan myös hiirellä. Parasta pelissä on sen todenmukaisuus. Sorsan ampuminen ei onnistu kunnolla suoraan sorsaan tähdäten, vaan ammuntaan on otettava mukaan ennakko. Pelissä ennakon oikea kohta on suurin piirtein sorsan pään kohdalla. Tämä opettaa ampumaan oikein liikkuvaan maaliin.

Duck Hunt II on hyvä Shareware-peli, eli ilmaispeli. Pelistä on olemassa myös täysiversio. Pelin voit tallentaa koneellesi osoitteesta: http://www.allisoft.com/dh2.html, josta löytyy myös lisätietoa pelistä. Janin Ase- & Kalastussivut suosittelee tätä peliä, vaikkapa sadeiltojen iloksi. Vaikka toteutus onkin yksinkertainen, on peli kokonaisuudessaan hyvä. Tätä peliä kannattaa kokeilla.

© Jani Suominen
http://www.sci.fi/~suominen