Tulosta

Deer Hunter II


 Deer Hunter II Deer Hunter II on ehkä todentuntuisin metsästyspeli pitkiin aikoihin. Kuten nimikin kertoo, pelissä metsästetään peuroja.

Peli aloitetaan valitsemalla metsästysvarusteet. Aseista voi matkalle ottaa mukaan yhden kerrallaan. Valikoimista löytyy yhdeksän asetta - esimerkiksi kivääri (30-06), revolveri (.44 Mag.) ja mustaruutikivääri. Jokainen ase on syytä kohdistaa ennen metsälle menoa. Poikkeuksetta jokainen ase vei ”tehdassäädöillä” liikaa vasemmalle, joten ase oli syytä kohdistaa kohdalleen. Kun aseen tähtäimiä säädetään on ”napsujen” aikaansaama muutos kohteessa hieman epäselvä. Kokeilemalla asia kuitenkin selviää. Koeammunnassa on myös mahdollista käyttää kasa-ammuntatukea. Ampumatulokset taas katsotaan ratakaukoputkella.

Ennen metsälle menoa on hyvä valita myös muita varusteita - ainakin kiikarit, joilla voi tarkkailla maastoa, joko peuroja näkyisi. Kaiken kaikkiaan varusteita voi valita mukaansa kuusi kappaletta, jos ne ovat kooltaan pieniä. Varustelistassa on nimittäin valittavissa myös suurempia varusteita, jotka vievät kaksi paikkaa. Tällainen on esimerkiksi puuhun kiinnitettävä jahtilava. Täytyy kuitenkin muistaa, että mitä enemmän varusteita on mukana sitä enemmän myös painoa kertyy reppuun.

Kun varusteet on valittu on jäljellä enää metsästyspaikan valinta. Paikkoja on yhteensä 12 kappaletta, joissa jokaisessa on erilainen maasto ja tietty määrä peuroja. Maastot kooostuvat pääasiassa kahdesta vuodenajasta - talvi ja kesä.

Itse metsästäminen on hyvin todentuntuista. Maastossa pystyy liikkumaan kaikkialle - jos haluaa kulkea, toki kyttäysjahtikin on sallittua. Maastossa kulkiessa linnut päästelevät ääniä ja välillä susikin juosta jolkottelee ohitse. Erikoisinta pelissä on se, että itse metsästäjä ei olekaan kunnoltaan ”supermies”, kuten yleensä peleissä, vaan hän todella väsyy metsässä juoksemisesta ja rupeaa huohottamaan kovaäänisesti - tuolloin on pakko pysähtyä hetkeksi.

Jos mielii saada pataansa muutakin kuin vettä, on metsästä löydettävä peura. Peurat käyttäytyvät kuten oikeassakin elämässä, eli pelkäävät ihmistä ja lähtevät juoksemaan kauas huomattuaan ihmisen. Ehkä paras tapa on etsiä peuran jälkiä metsästä, jolloin niitä seuraamalla saattaa löytää jälkiä jättäneen eläimen - muttei kuitenkaan aina. Välillä peliä pelatessa tuli juostua ympäri metsää näkemättä peuran peuraa - jälkiä ja jätöksiä kylläkin. Usein saaliin havaitsi ”vahingossa” tarkkaillessaan aluetta kiikareilla. Tämä peli ei ole mitenkään nopeatempoinen, sillä peuraa ei löydä hetkessä. Oma ennätykseni on kuitenkin 15 minuuttia, jonka jälkeen peura löytyi. Mutta ehkä liiankin usein retki päättyi tuloksetta. Parin tunnin kulkeminenkaan ei tuottanut minkäänlaista tulosta.

Deer Hunter II on hankinnan arvoinen peli. Pelistä on olemassa myös demo versio, jossa on rajoitettu ominaisuuksia. Demoa voi etsiä internetissä. En laittanut tähän minkäänlaista osoitetta, sillä osoitteet muuttuvat todella usein. Joten varmin tapa löytää demo, on etsiä sitä erilaisilla hakusanoilla. Janin Ase- & Kalastussivut suosittelee tätä peliä.© Jani Suominen
http://www.saunalahti.fi/~suominen